TEDxMladostWomen

Предполагам голяма част от вас са чували за конференциите TED и са гледали не един или два клипа от TEDx. За тези от вас, които не са запознати, TED е неправителствена организация, посветена на идеите, които си заслужават да бъдат споделени с по-голям кръг от хора. Стартира преди 26 години в Калифорния и се разраства, като днес подпомага идеите, които променят света и ежедневието ни. Лектори са били много известни личности като Бил Гейтс, сър Ричард Брансън, една от най-известните съвременни романистки – Исабел Алиенде, бившият премиер на Великобритания Гордън Браун и много други.

Тази година, за пръв път в България ще се проведе TEDxMladostWomen. Събитието ще се състои на 1 декември (събота) в кино Арена Младост. В същия ден ще се проведат и локални събития в още над 140 страни.

Лектори ще бъдат:

  • проф. д-р на инж. н. Живка Овчарова – авторитет в областта на виртуалното проектиране
  • д-р Мила Бобадова –  председател на Комисията за контрол и професионална етика към Българския ветеринарен съюз
  • Петя Желева – лидер на женски отбор по Counter Strike
  • Рени Попчева – основател на embrioo.com
  • Тошка Иванова – участник в пациентското сдружение за борба с хепатита „Хепактив
  • Юлия Геориева – аутрич работник във Фондация “Инициатива за здраве“

Като човек, ценящ добрите и иновативни идеи, Ви представям организаторките на TEDxMladostWomen – Ана Динкова, Денислава Симеонова, Деспина Колева и Събинa Панайотова.

Проведохме кратко интервю, в което те споделят какво ги е вдъхновило да организират подобно събитие.

1. Откъде дойде идеята да организирате TEDxMladostWomen? 

Дени: Ако мога да перифразирам една известна мъдрост – идеите, които могат да бъдат реализирани, обикновено се появяват, когато човек е готов за тях. TEDxMladostWomen е естествено продължение на кауза, в която и четирите вярваме и сме работили през годините за нея. Тя е свързана с това, че искаме да дадем повече пространство за изява на жените, които променят света около себе си и могат да споделят и вдъхновят много хора. А TEDx е най-подходящата и въздействаща съвременна платформа за споделяне на идеи чрез онлайн медиите, с които ние, целият екип, отново сме много силно свързани.

2. Какво е за вас TEDxMladostWomen?

Събина: Възможност да дадем шанс на неизвестни жени да говорят за каузите и успехите си. Каузи и успехи, за които работят всеки ден.

Ана: Очаквам да бъде само началото. Очаквам да продължим да го правим и напред във времето, като представяме познати и непознати жени, които успяват благодарение на упоритостта, уменията и таланта си – а понякога и дори само на инат!

Деспина: Още една възможност да се даде гласност на жените с кауза, тези, които вярват в нещо, защитават го пламенно и се борят за него. Жените, които не се предават пред трудностите, търсят път напред и нагоре, път, който ще ги отведе към успеха.

3. Трудно ли бе да направите избор кои лектори да поканите?

Дени: Напротив, беше най-лесната част. Даже списъкът, който предварително направихме с жени, на които искаме да дадем думата, е толкова дълъг, че можем да организираме още 10 вдъхновяващи събития веднага след 1-ви декември. И ще го направим. Но започваме с TEDxMladostWomen, което е част от глобално събитие и е свързано с конкретни теми и послания, около които сме изградили програмата.

Питат ни защо лекторите не са популярни имена. Това ни е целта. Има много личности, които успяват и постигат успехи без да търсят популярност и постоянно присъствие в медиите. Тук не мога да не спомена, че кампанията „Човекът, който ме вдъхновява” на JobTiger.tv, в която имах късмет да участвам, ме провокира да търся точно тези хора – съвременните лидери, които задават съвсем различен начин на общуване и влияят върху широки общности. 

4. Какво предстои?

Дени: След по-малко от две седмици е началото – TEDxMladostWomen ще се случи заедно с още 140 събития, посветени на жените и момичетата в целия свят, в един и същ ден, на 1 декември. Очакваме мъже и жени, които вярват в силата на TEDx да разпространява идеи и истории. Надяваме се да вдъхновим повече хора и да продължим да предоставяме още и различни съвременни платформи за общуване и реализиране на идеите, които споделяме.

5. Какво бихте посъветвали младите хора, които се интересуват от маркетинг?

Деспина: Като човек, който се занимава с маркетинг, мога да ги посъветвам да бъдат иновативни, находчиви и да не забравят, че маркетингът и рекламата не са само блясък и пера, а представляват също и силно резултатно-ориентирана сфера.

Събина: Да четат – основно онлайн и на други езици и да са смели.

Ана: Да бъдат любопитни, любознателни и никога да не се страхуват да задават въпроси. Също така каквото и да постигнат във времето – да не забряват че под краката си имат твърда земя.

След тези думи нямам какво да добавя освен – не се бавете, а се регистрирайте като гост на събитието. Входът е свободен, като единствен критерии е да сте мотивирани и вдъхновени от идеите на TEDx и TEDxWomen. Днес (20 ноември) е последния ден, в който може да се регистрирате.

 

Сподели

Притежавам ОКС Бакалавър по Маркетинг. Вече имам възможността и удоволствието да се занимавам с нещата, които изучавах четири години и да ги прилагам на практика, а не само на теория. Имам интереси в сферата на онлайн маркетинга, обслужване на клиенти, потребителско поведение и маркетинговите изследвания.

 

1 коментар за публикацията

TEDxMladostWomen


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>