Shopping online! Hurry up, ladies!

Хей, девойки! Колко често пърхате с мигли пред монитора, отворили страницата с най-новата колекция обувки? Знам, че е често – не отричайте!
Отваряш сайта на любимата си марка обувки и си моментално привлечена от мигащи буквички “SALE” и подскачащи ТОП оферти! Tогава започва лудото препускане из страниците. Неусетно мозъкът ти прелива от идеи и желания, след което започваш да пълниш кошницата само с един клик. Цените са привлекателни – само 24,99 за два чифта и безплатна доставка! Кошницата изобщо не тежи, колкото и да я пълниш. Поглеждаш часовника – минали са едва 15 минути! Какво облекчение!

Спестила си пари за бензин, за да идеш до магазина. Време, за да премериш всичките 10 чифта обувки. Усилия, за да обясняваш на най-добрата shopping-приятелка колко невероятни са тези обувки и как трябва да ги имаш. Не си имала късмета да попаднеш на сприхава продавачка и не си била разсейвана от други клиенти. Спестила си сили да пренесеш покупките до вкъщи. И на всичкото отгоре – спестила си и пари, тъй като си хванала „Голямата промоция”! Плащаш с кредитната карта и изобщо нямаш усещането, че си загубила нещо. Портмонето ти е все така пълно! В съзнанието ти се затвърждава тезата, че си практичен, пестелив и умен потребител. Направила си най-изгодната покупка, като автоматично си изключила „цената” от уравнението „Ползи/Цена”.
След еуфорията от бързото и лесно пазаруване следва тръпката от очакваната доставка. Това е все едно да чакаш подарък от Дядо Коледа, само дето ти сама влизаш в ролята на добрия старец. И ето, последната фаза на блаженството – да отвориш колет с нови придобивки – безценно!
До тук всичко беше перфектно, нали? Без съмнение online пазаруването е практично, удобно, развлекателно. Но колко от вас не са получили това, за което са платили? Колко от вас са попадали в примката на online пазаруването? Закупили сте нещо, което са искали да ви продадат – облъчили са ви! Това, за съжаление, е непреодолим риск, който поема всеки потребител при покупка online. Непреодолим е към днешна дата, защото много от българските компании не осъзнават, че най-ценният ресурс за организацията е задоволството на крайния потребител. На фона на жестока конкуренция, на влошена икономическа конюнктура, само глупавият мениджър може да си позволи да приеме потребителя за даденост, да го мами, а в същото време да очаква лоялност, нарастващи приходи и пазарен дял, високи постижения.
Ние не сме черногледи и се надяваме, че в бъдеще българските компании ще насочат усилията си в избягване и преодоляване на тези несъответствия, за да бъде нашето потребителско щастие пълно. Надяваме се, че вие, четящите тази статия дами, настоящи и бъдещи маркетолози, ще помислите за решението на този проблем, за да бъдем ние, потребителите, напълно удовлетворени от направения избор.
Какво обаче пропускаме от пазаруването в реално време, в магазина? Отговорът на този въпрос оставям на вас.
Непредсказуема, интересна и необятна е черната кутия, нали? 😉

 

13 за публикацията

Shopping online! Hurry up, ladies!


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70
Женя Антонова

Женя Антонова

Така е, ами :) Но пък ние не спираме да се надяваме, че нещата ще се променят и желаните дрешки ще идват в желаните цветове, размери и материи.

Отговор

Монка Димитрова

Сега може и да е така,но няма да е все така. Вярвам в теб и в това,което ни предстои……а то е по-добро….защото такова го плануваме.

Отговор

Боряна

Аз не съм привърженичка на пазаруването онлайн…друго си е да си се разходиш по магазините, да си премериш дрешките, да си се огледаш в огледалото или да отидеш в магазина за обувки и да купиш първите видени за 10 лв и да ги метнеш в чантата…. :) Пазаруването чрез Интернет си има и своите рискове…имам приятелки, които остават леко разочаровани след доставката на такива продукти, но смея да твърдя, че докато имам свободното време, спокойно мога да отделя някой час за разходка по магазините….Браво, Женче за статията и успех!

Отговор
Женя Антонова

Женя Антонова

Много хора мислят като теб, Боби. И са прави за себе си… Пазаруването в реално време носи както своите минуси, така и неоспоримите си плюсове! Особено за жените – разтоварват се, общуват! 😉 Не така мислят, обаче, мъжете :) :) :) Защо ли???

Отговор

Боряна

Защото, мисля, че мъжете са по-мързеливи и щом видят, че има по-лесен начин да изпълнят нещо, ще изберат него :) да не ми се сърди мъжката част, моля :) хихи :)

Отговор
Женя Антонова

Женя Антонова

А уж са луди на тема фитнес.. ние се грижим да им осигурим фитнес упражнения (пренасяйки претъпкани торби), а те само мрънкат :) :) тц-тц – мъже!

Отговор

Иван Крумов

Ще ви помоля да не слагате всички мъже под общ знаменател, както и ние не би трябвало да слагаме така и жените, трябва да се избягват клишетата :) Ходенето по магазиние си има своя чар, стига човек да има време за това. Пазаруването on- line е удобно и смятам, че ако се намери начин за повишаване на контрола над тези фирми, по – малко от тях биха си позволили да мамят :)

Отговор
Женя Антонова

Женя Антонова

Благодаря за коментара! :) Провокацията от моя страна даде резултат :Р Мъжката половина да не ми се сърди, а да взима по-активно участие и да изразява смело мнение по темата (нищо, че е по-скоро женска – с всички тези обувки) :) :Р И да – трябва да има по-засилен контрол => по-малко грешки и измами!

Отговор
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>