„Национални дни на кариерата“ 2013 в Свищов

Само преди два дни в Стопанска академия „Д. А. Ценов” се проведе форума „Национални дни на кариерата”. Ние също не пропуснахме събитието и бяхме там, за да се запознаем с последните новини и възможности за стаж, работа и развитие в някои от големите фирми в България.

Както и на миналогодишното издание, някои от участващите организации бяха подготвили презентации. Кратка информация за Nestle представи Тихомира Люцканова – HR асистент във фирмата. Тя разказа също за нейния професионален път и с какви предизвикателства се е срещала по време на своето израстване от стажант в Netsle.

Следващото представяне беше на JobTiger. Светлозар Петров – управител на фирмата – поговори откровено и неформално с присъстващите като изясни важни детайли от процеса на кандидатстване за работна позиция. Той постави някои от участниците в ситуация на интервюирани, като ги запита с какво искат да се занимават и къде се виждат след пет години. На всеки от тях (а и на цялата аудитория) даде ценни съвети и ориентири.

Третата презентация бе от Българо-американската комисия за образователен обмен. Снежана Тенева ни представи възможностите да продължим образованието си в едни от най-желаните американски университети и то с пълна стипендия. Презентационният маратон бе завършен от представители на „EasyCredit” и „Идеал Стандарт – Видима”.

За пореден път „Национални дни на кариерата” даде шанс на младите и инициативни хора да се запознаят с бъдещите си работодатели и да се информират „от първа ръка”. Оттук форумът се отправя към Пловдив (01.04.2013г.) и Бургас (03.04.2013г.). Посетете го, заслужава си!

Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>