„Месецът на дигитална Варна” неусетно измина

„Интернет реклама и вирусен маркетинг” бе темата, с която се постави край на онлайн маркетинг семинарите в морската ни столица

Всичко хубаво рано или късно свършва. Така се получи и с онлайн маркетинг майсторските класове, които се проведоха четири поредни недели през месец март.

Първата тема беше „Сайтът, който носи печалба”, следвана от „Оптимизация за търсещи машини” (или казано по западняшки SEO) и „Социални медии”. На 31 март вниманието на участниците в семинарите беше насочено към „Интернет рекламата и вирусния маркетинг”. Лектори бяха Иво Илиев и Любомир Любомиров, който се бе облякъл доста подобаващо за темата, която презентира.

Всички презентации бяха поднесени изключително атрактивно. Видеоклипове и всякакви примери от практиката също не липсваха.

Първи бе Иво, който говори за споделянето. За това, как от стартирането на Facebook досега, хората са започнали да споделят в пъти повече, отколкото преди. За това, как споделянето има стойност, която превръща мълвата в маркетингова „валута”, чиито фиксинг се определя от хората.

Любо Любомиров се появи с камуфлажна жилетка, за да не бъде забелязан от неприятеля, докато говори за Партизанския маркетинг. Той сподели, че от появата на Guerilla marketing през 1984 година, много фирми и брандове са успели да го приложат успешно, като резултатите са били повече от „уау”. Не може да се подмине и фактът, че родна герила маркетинг кампания получава световно признание само преди няколко години.

Иво говори за маркетинга от уста на уста, управлението на онлайн репутацията и видовете потребители, според поведението им в Мрежата.

Лично аз съм много доволен, че бях част от едномесечната онлайн маркетинг фиеста във Варна. Научих много нови неща, събрах храна за размисъл върху доста теми, запознах се с интересни хора и най-важното – вкарах малко разнообразие в скучния делник.

„Човекът е човек тогава, когато е на път” е казал Пеньо Пенев. Аз бих добавил – когато е на семинар, също!

А ти беше ли на поне някой от семинарите? Сподели твоите впечатления долу в коментарите.

 

1 коментар за публикацията

„Месецът на дигитална Варна” неусетно измина


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>