16-то издание на Национално ученическо състезание по „Маркетинг“

На 18.03.2016г. се проведе 16-то издание на Националното ученическо състезание, което няколко поредни години се утвърждава като традиция в Стопанска Академия „Д.А. Ценов“, гр. Свищов. Направленията, в които то се провежда, са ИКОНОМИКА НА ТУРИЗМА, ИНДУСТРИАЛНА БИЗНЕС ИКОНОМИКА, МАРКЕТИНГ и СЧЕТОВОДСТВО И КОНТРОЛ. Olympiad
Нашата Алма Матер посрещна около 150 средношколци от цяла България, амбицирани да изпълнят своите задачи. Началото на събитието бе поставено с приветствени слова на директора на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, доц. д-р Николай Нинов, както и на ръководителите на катедрите в съответните направления.
В състезанието по „Маркетинг“ взеха участие общо 24 ентусиасти от 11 и 12 клас. Представители имаше от ТГ „Княз Симеон Търновски“ – гр. Стара Загора, ДФСГ „Интелект“ – гр. Плевен, ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ – гр. Габрово, СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна, ДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – гр. Казанлък, ПГ по селскостопанство „Хан Аспарух“ – гр. Исперих и ПГ по икономика – гр. Шумен.
Състезателите бяха разделени в 6 екипа на случаен принцип. За успешното решаване на казуса беше важно да успеят да се сплотят като колектив, да анализират добре предоставената информация, да покажат познания в областта на маркетинга и да презентират своите предложения убедително пред взискателното жури и своите опоненти. В подкрепа на отборите, помагаха ментори в лицето на студенти, представители на всеки цикъл от висшето образование – бакалавър, магистър и доктор, обучаващи се в специалност „Маркетинг“. Тяхната основна задача беше да оказват съдействие на съответния отбор и да дават съвети на младежите, ако е необходимо. Представянето на решенията се оценяваше от жури, чийто членове бяха преподаватели от катедра „Маркетинг“- доц. д-р Т. Кръстевич, доц. д-р П. Горанова, гл. ас. д-р Р. Йорданов и ас. А. Решеткова. Те имаха отговорната задача да се запознаят с работата на екипите и да оценят представените решения на поставения казус.
В рамките на един състезателен ден, учениците трябваше да разработят конкретна маркетингова стратегия, като лансират продукт с нов бранд от категорията „енергийни напитки“ и предложат конкретни стъпки за позиционирането му на Българския пазар. Участниците, за кратко време, се превъплатиха в ролята на бранд мениджъри на голяма компания за безалкохолни напитки. Тази нелека задача накара средношколците да покажат своето творческо мислене и иновативен нюх, а това са два ключови момента, за сигурна победа.
Но, разбира се, във всяко мероприятие от състезателен характер, има както победители, така и победени. Журито, единодушно, взе своето решение и връчи награди на победителите, както следва:

1 място:
– Деница Матеева- ТГ „Княз Симеон Търновски“, гр. Ст. Загора
– Василена Василева- ТГ „Княз Симеон Търновски“, гр. Ст. Загора
– Веселина Петрова- ПГ по селско стопанство „Хан Аспарух“, гр. Исперих
– Емануела Колева- СОУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Кресна
– Ментор: Венета Петкова- магистър

ekip-3.1
Първенците спечелиха грамоти за участие, специален сертификат, даващ правото за класиране без изпит на първо желание в СА „Д. А. Ценов“, гр. Свищов. Освен това, те получиха и безжична лазерна мишка, тениски с логото на Стопанска Академия.

2 място:
– Йордан Митов- СОУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Кресна
– Теодор Блажев- ПГ по туризъм „Пенчо Семов“, гр. Габрово
– Нели Цветкашка- ДФСГ „Интелект“, гр. Плевен
– Юлия Атанасова- ДТГ „Димитър Хадживасилев“, гр. Свищов
– Ирена Декова- ДТГ „Димитър Хадживасилев“, гр. Свищов
– Ментор: Криста Първанова- докторант

ekip-5

3 място:
– Грета Филипова- ПГ по туризъм „Пенчо Семов“, гр. Габрово
– Габриела Станчева- ПГ по туризъм „Пенчо Семов“, гр. Габрово
– Симона Василева- ПГ по селско стопанство „Хан Аспарух“, гр. Исперих
– Галин Карафизиев- ПГ „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора
– Ментор: Наталия Йорданова- бакалавър

ekip-4

Бяха възнаградени и учениците, класирали се на 2ро и 3то място, също с тениски с логото на свищовската академия и, разбира се, сертификат, с който биха могли да кандидатстват в Стопанска Академия и да бъдат приети по първо желание. Освен това, те получиха и грамоти за участие в надпреварата.
Без да бъдат подценявани усилията на останалите три отбора, те си поделиха четвъртото място и получиха сертификати и грамоти за участие.
Честито на победителите!
Екипът на #MarketingAcademyClub, благодари за участието на всеки един от бъдещите студенти! Надяваме се, че сте останали с хубави спомени от нашата Алма Матер. Съвсем скоро, на някои от вас им предстои да направят една голяма стъпка в живота си. Пожелаваме ви тя да бъде правилната! С това състезание вие имахте възможността да се докоснете до малка част от студентския живот, а това е именно вашето бъдеще! Надяваме се, да станете част от голямото семейство на Стопанска Академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов.
На добър час и останете винаги толкова борбени и целеустремени!

 

4 за публикацията

16-то издание на Национално ученическо състезание по „Маркетинг“


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70

Деница Матева

Състезанието беше едно невероятно изживяване за нас. Също така имахме възможност да се запознаем с амбициозни хора не само на нашата възраст. Всичко беше на много високо ниво!

Отговор
Наталия Йорданова

Наталия Йорданова

Радвам се, че бяхте част от това събитие. Бяхте страхотни и се надявам, че ще се видим отново в Свищов! :)

Отговор

Атанаска Решеткова

Деница, надявам се да те срещна след година и половина като студент по „Маркетинг“ в Стопанска Академия, а защо не и като член на Marketing Academy Club.

Отговор

Симона

Беше едно невероятно преживяване,радвам се ,че бях част от този великолепен ден..Специални благодарности поднасям и на моята менторка Наталия. :)

Отговор
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>