Финалът на БГ САЙТ 2012

Здравейте, приятели! Обещаното си е обещано. Спечелили или не, ние обещахме да ви разкажем за финала на конкурса за най-добър български сайт – БГ САЙТ 2012, проведен  вчера (12.11) за тринадесета поредна година. Защо бяхме там ли? Защото участвахме в него :) И така…

Денят започна с представяне на проектите в категория STATRUP. В рамките на 3 слайда и 3 минути, участниците трябваше да разкажат за старта на проектите, тяхната цел, техническото им изпълнение и бъдещите планове. 50 проекта се включиха в надпреварата за статуетката и признанието на журито. След компетентното „пресяване” на най-големите от българския уеб, до финал бяха допуснати само 13 от тях (включително и ние). От 13те финалиста, бяха представени само 8 проекта – stigni.bg, boulevart.bg, Marketing Academy Club, Sofia Guide, jobcloud.bg, kyndocms.com, Cheti.me и Успехите.com.

Семинарната част от програмата включваше презентация на Веселин Петков за IAB Bulgaria – с какво се занимава асоциацията, какви проекти реализира и какво предстои. Александър Бойчев разказа за големите в българския  уеб и за епохата на неограничения достъп до информация. Изключително интересна и полезна презентация, в която бяха сравнени традиционните и електронните медии. Според Александър, информацията, като ресурс на Бизнеса, се е превърнала в стока без цена през последните 15 години, поради големия обем на всякакви недостоверни текстове. Именно поради тази причина, от 2013г. Економедия ще предлага подобрено потребителско преживяване чрез абонамент. По този начин потребителите ще имат възможността да четат информация от проверени източници, селектирани и подредени като във вестник, като ще могат да ги консумират през различни платформи – уеб, мобилни телефони, таблети. Онлайн предприемачът Александър Петров представи своя проект – biblio.bg – сайт за електронно публикуване на книги и списания. Тук потребителите ще могат да публикуват в ePUB формат – формат, при който се чете еднакво добре, както на устройства с малък, така и на устройства с голям екран, тъй като текстът се подрежда в зависимост от екрана на устойството.

В края на първата част от деня, студенти представиха решенията си на казуси, които бяха решавали в рамките на 3 часа в началото на деня. Задачата на първия екип беше от Httpool Bulgaria и от студентите се изискваше да разработят концепция за маркетинг кампания в социални мрежи на 3 различни компании:малко семейно ресторантче, марка дамски дрехи и аксесоари и транспортна и логистична компания. Вторият, чието предизвикателство бе отправено от GetLokal, разработи топ 10 идеи да направим getlokal по-привлекателен за потребителите. Или – как да привлечем 100 K регистрирани потребители и 100 K ревюта в следващите 6 месеца“. Третият отбор бе предизвикан от Super Hosting, а задачата бе – SuperCloud VPS или мощта на cloud-a… Как виждате представянето на така актуалните облачни технологии – Landing page и интересна визия?

Кои са финалистите във всяка от категориите, обявени на церемонията по-късно?

 • Категория Корпоративен сайт:

Награда на журито – Първа Инвестиционна Банка; Награда на публиката – Microinvest

 • Категория Корпоративен блог:

Награда на журито – Digital Café; Награда на публиката – SportIdeas

 • Категория Медии:

Награда на журито – NewTrend.bg; Награда на публиката – Радио Z-Rock

 • Категория Кариери в корпоративен сайт:

Награда на журито – Nestle Bulgariа; Награда на публиката – Mobiltel

 • Категория Електронен магазин:

Награда на журито и награда на публиката – Take a cake – пекарна за капкейкове и мъфини

 • Категория Институционален сайт:

Награда на журито и награда на публиката – SOS Детски селища България

 • Категория Онлайн услуги:

Награда на журито и награда на публиката – eSky.bg

 • Категория Личен блог:

Награда на журито – Момичетата от града; Награда на публиката – АероХроники

 • Категория Образование и наука:

Награда на журито – Уча.се; Награда на публиката – Програма „Глоб@лни библиотеки – България“

 • Категория Кауза Събитие Общност:

Награда на журито – Free Sofia Tour; Награда на публиката – Успехите.com

 • Категория Култура и Изкуство:

Награда на журито и награда на публиката – Dance Studio – The Center

 • Категория STARTUP:

Награда на журито – QRbg.net – innovation Marketing Platform; Награда на публиката – Успехите.com

Наградата в категория Mobile грабна BLVD Music, а в категория Mobile AppBGmaps за Андроид. В категория Цялостна кампания наградата отиде при Smirnoff Cocktails, а в категория Social кампания статуетката взе ChildSafetyMap.com. В последните две категории App и Иновативно решение, наградите отидоха при Детектор на истината и SIMpatik. Имаше и категория Grand Prix, в която се състезаваха участници, печелили първо, второ и трето място на жури или публика в БГ Сайт. Тук статуетката заслужено отиде при Grabo.bg.

За финал мога да кажа „Честито на всички победители!“. Всеки проект заслужава признание, защото малко или много, хората, които работят по него влагат време, усилия, средства и куп други ресурси. Не може всички да имаме статуетки, но можем да се радваме, че сме покрили критериите за учатие, че сме класирани като финалисти (това не е малко за категория като нашата). Всеки има право да избира дали да се чувства като победител или като победен. Ние, от Marketing Academy Club, ще продължаваме да се развиваме, да ставаме все по-добри и по-добри в това, което правим. Очаквайте много новости около нас и стискайте палци следващата година да има категория Студентски Клуб/Проект, тъй като в България има над 80 студентски клуба, всеки от които заслужава да бъде оценен. От името на целия екип, благодаря на всички, които ни подкрепихa в конкурса! Трето място за Marketing Academy Club бе отредено от публиката. 3 от 50 – не е зле, не мислите ли?

Сподели

Четири години имах щастието да изучавам това, с което в момента се занимавам. Вече съм бакалавър по Маркетинг и смятам да продължа с магистратура по специалността. Интересувам се от управление на взаимоотношенията с клиенти, маркетинг на потребителски стоки, маркетингови изследвания и прогнозиране, маркетинг в телекомуникационната индустрия.

 

3 за публикацията

Финалът на БГ САЙТ 2012


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70
Поля Бързашка

Поля Бързашка

Благодаря, Иве! :) Поздравления и за теб и NewTrend! Напълно заслужена награда!

Отговор
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>