Честит 8-ми март!

Жената е нежната, тиха и скромна, допълваща мъжа, половинка. Тя е по-слабата физически, тя има нужда от закрила и топлина. Тя е домакиня, върти цялата къща, гледа мъжа  и възпитава децата, гради кариера и се доказва в нея редом с мъжа.

В бизнеса и деловите отношения, обаче, отдавна няма разделение между половете. Тук всички са равни. Не се споменава за жена маркетър или за мъж мениджър. Тук се открояват хора с техните личностни характеристики, умения и постижения. В бизнес средите няма място за сантименталност, не се показва слабост.

Може би, това е и причината дамите на ръководни позиции да са по-нападателни и целеустремени, за да се докажат като личности, без полови характеристики и белези, за да бъдат равни на мъжете, както по закон, така и по всички неписани правила. Въпреки усилията да бъдат като мъжете, жените са запазили и развили почти до пълно съвършенство вроденото им умение да мислят за всичко – до най-малкия детайл да изпипват и ръководят няколко процеса едновременно. Жената върти всичко по едно и също време и ако отстрани протичащият работен процес изглежда като пълен хаос, то в нейната глава всичко върви по план.

Възрастните жени често се смеят, когато мъж стои в недоумение пред отворен хладилник, вторачил се, търсейки консерва, която стои точно встрани от лицето му. Или когато мъж изпада в бясна ярост, защото не може да намери чорапите си. Той не вижда и вика жената за помощ. Това явление, казват бабите, е останало още от древни времена – жената върти цялата къща, организира всичко в определен ред и гледа гозбата и децата едновременно. Мъжът обаче, гледа право напред – той е ловец, неговата роля е да осигури улов. Това е и причината за по-слабото периферно зрение, за неумението на силния пол да улавя малките сигнали от околната среда. Нежният пол предусеща, уповавайки се на силната си интуиция, не поема големи рискове, докато силният често скача и се бие като лъв с цената на живота си, дори за дребни на пръв поглед неща. Ако мъжът е готов да води война открито, то войната, в която влиза една жена, е доста по-опасна. Не защото жената използва супер модерно оръжие, а защото знае точно къде да атакува, макар и с голи ръце, по начин, по който няма да получи дори драскотина.

Мъжлета, не се цупете, четейки тези редове. Днес ние – жените, имаме повод за празник! Помислете за това, какво съкровище имате в къщата си и бързо се отблагодарете с роза по повод празничния ден. Не забравяйте за любимата жена, защото не искате да влизате в скрита война с тигрица, нали?!

Сподели

Marketing Academy Club е създаден от студенти, изучаващи и интересуващи се от маркетинг. Той обединява както личностните, така и всички други чисто човешки различия около общи интереси. Клубът ще се стреми да докаже, че младите хора в България са будни, интелигентни и умеят да изразяват свободно и да защитават мнението си.

 

4 за публикацията

Честит 8-ми март!


Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/marketingclub/wordpress/wp-content/themes/maclub/comments.php on line 70

Честит празник, скъпи млади дами от екипа на блога! Пожелавам ви да сте много щастливи и да имате ентусиазма и енергията да отстоявате себе си в този малко мъжки свят!

Поздравления за блога – чудесни сте!

Отговор

Честит празник, момичета! Бъдете живи, здрави, усмихнати и положителни! Пожелавам на вас – моите колеги и приятели, както и на всички читатели на блога ни и приятели на Marketing Academy Club от нежния пол, много успехи в личен и професионален план, стремеж към успех и постоянство. Резултатите ще бъдат повече от задоволителни! Още веднъж – честит празник, мили дами! :)

Отговор
Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>