Празнично вдъхновение с Pinterest

Преди няколко дни социалната мрежа Pinterest стартира кампания, наречена „30 days of Pinspiration“, за която ще ви разкажа днес. За тези от вас, които не са запознати с Pinterest – това е социална платформа за споделяне на снимки, които потребителите могат да управляват тематично, разпределяйки ги в т.нар. pinboards.

„30 days of Pinspiration“ е вдъхновена от настъпването на коледните и новогодишни празници. Идеята е, в рамките на 30 дни, социалната мрежа да споделя примери (тематични табла) на известни личности, компании и организации с нестопанска цел, които да направят празничната ваканция на потребителите по-вдъховяваща.

Как става това?

Всички тези вдъхновяващи примери се появяват в календар, в който постепенно се добавят линкове към празнични тематични табла, съдържащи разнообразни ваканционни съвети – от съвети за готвене, коледна украса и подаръци, до здравни съвети за новата година. От Pinterest обещават в календара да има по нещо интересно и вдъхновяващо за всеки.

От социалната мрежа не разкриват кой ще стои зад всеки от дните, но бегла представа за това потребителите могат да добият преминавайки с мишката през календара. На всеки ден от цветното табло има различна иконка, придружена с приятен звук, която подсказва в каква тематика ще е следващото вдъхновение – мода, храна, подаръци.

Чрез тази инициатива Pinterest ще повишат интереса към определени личности и брандове, ще помогнат на компании като NBA, Starbucks и морската пехота на САЩ да генерират както повече последователи, така и повече приходи. Ще направят поредния си успешен ход и ще дадат пример за успешна маркетингова кампания. Ще вдъхновят потребителите и ще направят празниците им по-идейни, красиви и запомнящи се.

 

 

Аватар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>